Újabb hotel építése kezdődött el a Liszt Ferenc Repülőtéren, a Budapest Airporttal együttműködésben – derül ki az ingatlanfejlesztő WING sajtóközleményéből, melyről a Magyar Építők adott hírt. A földmunkák már el is rajtoltak, a szerkezetépítést pedig a SWIETELSKY Magyarország Kft. vállalta el.

A 2. Terminál bejáratától sétatávolságra található, 2018-ban megnyílt, nívódíjas ibis Styles Budapest Airport Hotel mellett épül fel 2025-re az új TRIBE, melyben 167 szobát alakítanak ki, alapterülete pedig 8 ezer négyzetméter lesz.

A szállodában az utazók számára nyújtott szolgáltatások mellett elérhető lesz egy 150 fős konferenciaterem és két tárgyaló is; emellett a legfelső, 7. emeleten fitneszterem várja a sportolni vágyókat; illetve egy skybar nyújt kilátást a magasból.

Az új szállodaépület tovább viszi a szintén a WING fejlesztésében és Market Építő Zrt. kivitelezésével elkészült ibis Styles Hotel karakteres homlokzati megoldásait, a két épületet a látványtervek alapján össze is fogják kapcsolni. 

Igen, ott fog emlékművet kapni Korda György

Korda György és Balázs Klári, az ország egyik kedvenc sztárpárja arról beszélt, mikor fogják teljesnek érezni az életművüket. Egy emlékművet szeretnének maguknak, nem is akárhol. Erre pedig ha minden igaz, nyitott a helyszín vezetősége, amelyet az ikonikus Korda-sláger örökít meg.Bővebben --->

A TRIBE tervezőirodája az Aspectus Architect. A szálloda egyike lesz az első BREEAM minősítésű hoteleknek Magyarországon.

Több mint duplájára nő a rendelkezésre álló szobaszám, a további minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően pedig a vendégigényeket magasabb szinten tudják majd kielégíteni

– mondta Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

Nagy örömmel fogadtuk az új hotel építésének tervét, amely a 3. Terminál projektünkbe is jól illeszkedik, és az Airport City fejlesztésünk részét képezi

– hangsúlyozta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A terveket úgy alakította ki a repülőtér-üzemeltető, hogy az elsőként megépült hotel szomszédságában még egy szállodaépület is helyet tudjon kapni. A hotelbővítésre felhasználható terület a tervezett többszintes parkolóház, a központi intermodális csomópont és a további irodaházakat magában foglaló Airport City fejlesztéssel integráltan került kijelölésre.

Lehullt végre a lepel, elképesztő összeget szánnak a repülőtér felvásárlására

A Budapest Airport tulajdonosa korábban megerősítette, hogy hivatalos tárgyalásba kezdenek. 1540 milliárd forint lehet a vételár. Bővebben --->