2016-ig a hazai közélet egyik legforróbb témájának számított a keresztény elvekre hivatkozó vasárnapi boltzár kérdése. Mint megírtuk, egyre több üzletlánc csatlakozik a kormányhoz közelálló CÖF-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és az Egyenlő.hu, keresztény-szociális szakszervezet közös, a kiskereskedelemben dolgozók társadalmi megbecsülése érdekében végzett kezdeményezéshez.

Vagyis ahhoz a kampányhoz, hogy az alkalmazottak karácsonyi ünnepére való tekintettel szenteste napján végig zárva legyenek az üzletek. 

A Lidl után a Rossmann, a Penny, a Mountex, az OBI, a Praktiker, a Jysk, az Ikea, az XXXLutz, a Diego, a Libri és a Penny is az akcióban való részvétel mellett döntött. Most a legnagyobb európai cipőáruház, a Deichmann jelentette be, hogy csatlakozik a keresztény-szociális szakszervezet kezdeményezéséhez – írja a Forbes.

A cég azzal indokolta a döntést, hogy ezzel mintegy 900 dolgozójuk ünnepét teszik boldogabbá.

A Deichmann 110 üzletet működtet Magyarországon, ezek mindegyike bezár december 24-én.

Némi túlzással lassan sehova nem tudnak menni az ünnepi vásárlást a szenteste napjára hagyó fogyasztók. Azonban nem minden vállalt csatlakozik az akcióhoz – többek között az Auchan, Tesco és az ALDI Magyarország is bejelentette, hogy részlegesen nyitva lesznek december 24-én. Így déli 12 óráig ezen üzlethálózatok boltjaiba még elmehetnek a karácsonyi bevásárlást az utolsó pillanatokig elhúzó vásárlók.

(Gulyás Ábel)

Boltzárral, kedvezményekkel és videóval teszi még családiasabbá a karácsonyt az üzletlánc

A PENNY nemcsak azzal hozza közelebb a családokhoz a karácsonyi hangulatot, hogy zárva tartja az üzleteit december 24-én, de ünnepi videójával és szezonális kínálatával is a meghitt, közös pillanatok megélésének fontosságát hangsúlyozza.