Mától újabb 16 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett online Árfigyelő rendszer. Így már 78 termékkategóriában – ami összesen több mint 1800 különböző élelmiszerterméket jelent – hasonlíthatják össze a napi árakat a vásárlók, hogy spórolni tudjanak – adta hírül közleményében a GVH.

Miután a hatóság szerint hazánkban több mint 3 millióan élnek valamilyen élelmiszer-intoleranciával, vagy élelmiszer-allergiával, a január 13-i bővüléssel bekerültek a rendszerébe a leggyakrabban fogyasztott laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékek.

Emellett új termékkategóriaként megjelent az Árfigyelőben az ásványíz és a marhahús is.

A GVH által működtetett, a www.arfigyelo.gvh.hu címen elérhető online Árfigyelőben hat nagy kereskedelmi lánc mintegy 1200 boltjában kereshetnek jelenleg a fogyasztók, amelynek például bevásárlólista és térképes boltszűrő funkciójának használatával akár több ezer forintot is lehet spórolni.

A GVH ígérete alapján 2024-ben is elérhetővé teszi az Árfigyelő szolgáltatásait a magyar lakosság számára.

Jók az inflációs számok, de mire megyünk vele a pénztáraknál?

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemcsak a decemberi, hanem a teljes tavalyi évre vonatkozóan is közölt adatokat az inflációval kapcsolatban. A pénzügyi szakértők bizakodóak, ugyanakkor az is tény, hogy végül a pénztárnál nem a statisztikai kimutatás dönt majd, hanem hogy mennyi marad – ha marad – pénztárcánkban a hónap végén.

A további részleteket ITT találja az Economx.hu-n!