Mint írják, a rendszerben már 78 termékkategóriában mintegy 2000 különböző élelmiszertermékének árait hasonlíthatjuk össze napi szinten. Ezen felül az Árfigyelő kényelmi funkcióival és tudatos tervezéssel több ezer forintot spórolhatunk meg a húsvétra készülődve.

A versenyhivatal arra is felhívta a figyelmet, hogy a rendszerben megfigyelt termékkategóriák nagyrészénél csökkentek az átlagárak. Példaként említik, hogy a korábban ársapkás termékek közül a tej 15 százalékkal, az étolaj 40 százalékkal, a búzafinomliszt, a tojás és a burgonya pedig mintegy 50 százalékkal lett olcsóbb az Árfigyelő aktuális adatai szerint.

Versenyhivatal közölte, hogy a húsvéti időszakban kiemelten fontos az időspórolás, amelyben szintén segítséget nyújt a rendszer, ami az indulása óta számos kényelmi funkcióval is kiegészült ennek érdekében, idén pedig várhatóan további funkciókkal bővül majd.

Magyar Húsiparosok Szövetsége az Economxnek nemrég azt nyilatkozta, idén a húsvéti sonka kilójáért akár 3500 forintot is a kasszánál kell hagyjunk, a tavalyi adatok alapján pedig akár 7 ezer tonna sonka is elfogy a húsvéti időszakban. Ugyanakkor a Pick felmérése alapján komoly fejtörést okoz a magyar vásárlóknak, hogy a megfelelő húsvéti sonkát beszerezzék.

 

 

 

Jó hír jött Varga Mihályéknak, fordulatot hoz az ünnep

Kedvező változás érzékelhető a fogyasztásban húsvét közeledtével, amikor hagyományosan meglódul a bolti költekezés az év eleji gyengébb értékesítések után. Az emelkedő reáljövedelmek és az infláció fékeződése fokozatosan erősítik a vásárlók bizalmát, bár az árak tekintetében még elkél a kitartás.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->