Az 50 hektáros iparterületen, közel 6 ezer négyzetméteren tizenegy raktárépületet újítottak fel, nyílászárókat cseréltek, kicserélték és szigetelték a tetőket, a homlokzatokat, és megújították az épületek gépészetét. Csaknem 4 ezer négyzetméter alapterületen két vasbeton, illetve egy lemezből készült csarnokot építettek – közölte a város önkormányzata az MTI-vel.

Újabb befektetési területek

Fejlesztették a 2008-ban kiépült ipari park alapinfrastruktúráját is. A területen áthaladó 22 kilovoltos légvezetéket és az optikai hálózatot körülbelül 500 méteres szakaszon földkábelre cserélték, így újabb területek váltak elérhetővé a befektetők számára. Két kisfeszültségű transzformátort is építettek, amelyek három megawatt többlet teljesítményt biztosítanak.

Közvilágítás és kamerák

Beszámoltak arról, hogy járdát és közvilágítási hálózatot alakítottak ki, és a vagyonvédelem céljára 13 egységből álló kamerarendszert telepítettek. A létesítmények hosszútávú bérletére pályázati felhívást tesz közzé a Szekszárdi Ipari Park Kft. – írták.

Ladányi Roland projektmenedzser közlése szerint jelenleg az ipari parkban több mint húsz vállalkozás mintegy ötszáz embert foglalkoztat, köztük a szigetelő anyagokat gyártó Austrotherm Kft., az építőanyaggyártó Murexin Kft., a Jako Fémárugyár Kft. és az Alisca Agrárház Kft.

Vissza nem térítendő készpénztámogatást jelentett be a kormány

Az eddigieknél alacsonyabb, 5 helyett már 3 millió eurós fejlesztés esetén is igényelhető az egyedi kormánydöntéssel nyújtható, vissza nem térítendő készpénztámogatás. Bővebben >>>