Azok a munkavállalók, akiknek 2021 óta nem emelkedett a fizetésük, jövőre 30-40 százalékos béremelést kellene kapnunk (ha alacsony lesz 2024-ben az infláció), hogy ugyanazon az életszínvonalon élhessenek, mint pár éve – írja a Piac és Profit.

Béremelés csak olyan munkakörökben történt, amelyeknél jelentős munkaerőhiány tapasztalható, de rengeteg olyan szakma van, ahol hiába dolgoznak képzett, tapasztalt munkavállalók, nem kapták meg a béremelést 2023-ban.

A magasan képzett, diplomával rendelkező munkaerő sem kapott megfelelő bérkorrekciót, a leglátványosabb a mérnökök, a kutató tudósok, a kommunikációs szakemberek és a médiában dolgozók reálkeresetének csökkenése.

Sütő Péter, az Álláskalauz rovat szakértője szerint mindenképpen érdemes az év végi munkahelyi teljesítményértékelések alkalmával szót ejtenünk a béremelésről. A tanácsai a következők:

  • Ha huzamosabb ideig csökken az életszínvonalunk a fizetésünk elértéktelenedése miatt, belátható időn belül csökkenni fog a motivációnk és a produktivitásunk is,
  • ha pedig még másodállást is kell vállalnunk, egészen biztos, hogy nem fogjuk tudni teljes odaadással elvégezni a főállásában a munkákat.
  • A munkavállaló jogosan érvelhet azzal, hogy nem érzi magát megbecsültnek, hosszú távon pedig a munkáltató is jobban jár, ha az alkalmazottja elégedett és motivált.
  • Ne úgy beszéljünk a fizetésemelésről, mint egy jutalomról vagy bónuszról, hiszen a pénz értéke hivatalosan is csökkent, míg az árak nőttek, így ez a béremelés természetes módon járna nekünk mint munkavállalónak.

Határozottan mondjuk el, milyen hatással van az életünkre az árak növekedése, hogyan érint bennünket a mindennapokban, kitérhetünk a bankhitelünkre, az egészségügyi szolgáltatásokra vagy bármilyen nem kiiktatható költségünkre, amit rendszeresen kell fizetni.

Míg a szolgáltatások és a termékek ára folyamatosan nőtt, a fizetésünk kevesebbet ér.

Ha olyan gazdasági helyzetben van a munkáltató, hogy nem tudja hirtelen megemelni a fizetésünket, akkor legyünk rugalmasak, kérjünk másféle juttatást, cafetériát vagy munkaidő-kedvezményt, otthon végezhető munkára lehetőséget vagy flexibilis munkaidőt.

Minimálbér 2024 – jöhet a duplája?

Továbbra sincs megállapodás a minimálbér-emelésről. Annyit tudunk, hogy a legkisebb jövedelem 15 százalékkal fog emelkedni, a garantált bérminimum azonban továbbra is kérdéses. A lapunk megbízásából készített kutatás szerint azonban ennél sokkal nagyobb mértékű emelésre volna szükség. A községekben és vidéki városokban élők, valamint a nők sokkal többet adnának a dolgozóknak – mutatott rá a Pulzus Kutató felmérése. Bővebben --->