Az Etele Plazát választották az Év legjobb kiskereskedelmi projektjének a kelet-közép-európai régióban. A Futureal által megvalósított bevásárló- és szórakoztatóközpontot a 14. alkalommal megrendezett nemzetközi EuropaProperty CEE Retail Awards and Marketplace díjátadón ismerték el, amelyen kifejezetten a kiskereskedelmi ingatlanfejlesztéseket értékeli a zsűri. 

Az Etele Plaza tavaly szeptemberben Kelenföldön, az Etele tér közvetlen közelében nyitotta meg kapuit és röviddel a nyitás után az áruház egyik üzletének plafonjából már ömlött a víz.

A Paulinyi & Partners Építészeti Stúdió és a Dyer Group által tervezett komplexumban a divatüzletek mellett élelmiszer-áruház, éttermek, kávézók, multiplex mozi, fitneszterem, gyermekjátszóház és egyéb szolgáltatások széles köre található.

Az újgenerációs bevásárló- és szórakoztatóközpont egyik "látványossága" az  információs pultnál magyarul beszélő Pepper robot, amely nem csupán a navigációban és az ideális parkolóhely megtalálásában segít, de a kiválasztott üzletekhez is elvezet, miközben a vevőkre szabott ajánlatokat kínál.

Az épületben a hazai tervezésű, világújdonságot jelentő rendszer, az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné is segíti a látássérült és vak látogatókat a tájékozódásban. Az „okosbottal” működő innovatív informatikai és mechanikai megoldásnak ez a világpremierje is, hiszen első alkalommal működik kereskedelmi környezetben.