Szombat délutánig borult lesz az ég, és nyugat felől egyre több helyen előfordul eső, zápor, napközben a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt.

Estefelé nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. Késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések az északnyugati szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet – írjaHungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.

Vasárnap reggeltől vasárnap éjfélig általában gomolyfelhős, napos, száraz idő várható, de főleg északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős területek, ott helyenként eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati, északi szél. Kora délután általában 11, 17 fok valószínű, csak északkeleten lehet hűvösebb.

Hétfőn várhatóan nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Néhol előfordulhat eső, zápor. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, északkeleten azonban akár -3, -4 fokig is lehűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 17 fok között valószínű, de az északkeleti vidékeken alacsonyabb értékeket is mérhetnek.