Olaszországba tartott az a kamion, aminek rakományát Békés vármegyénél ellenőrizték a pénzügyőrök. A bemutatott papírok szerint, a jármű különféle vegyes áruval indult útnak Bulgáriából. Az egyenruhások néhány doboz felnyitásakor látták, hogy a márkanév nélküli apró dobozokba, közel hatszáz Apple feliratú fülhallgatót rejtettek el. 

A hamis termékek kellő indokot adtak arra, hogy az egész kamion rakterét megnézzék. A platóról több ezer játékkonzol és többszáz Samsung feliratú fülhallgató is előkerült. Az árut a jogtulajdonosok képviselői is megvizsgálták, akik megállapították, hogy azok mindegyike hamisítvány, melyeket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba. 

A pénzügyőrök összesen 4 460 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amelyekkel több mint 90 millió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak,

ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást. A hamisított termékek nemcsak a legális gazdaságnak és szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek.