Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Országimázs ide vagy oda, a magyar fővárosba érkező turisták áradoznak Budapestről, miközben az agyonajnározott Orlando hatalmas csalódást okoz számukra. Legalábbis ez derül ki az online értékelésekből – írja az Index.

A Párizs-szindróma Jelentés minden évben megvizsgálja, hogy a világ mely városai okozták a legnagyobb csalódást a turistáknak, és melyek azok, amelyek a legtöbb pozitív élményt váltották ki a látogatókból. A felmérést arról a jelenségről nevezték el, amikor valaki túlzott várakozásokkal, romantikus elképzelésekkel érkezik egy városba, és aztán arcon csapja a valóság.

A Radical Storage által levezényelt, a TripAdvisor online értékeléseit elemző kutatás szerint a világ legtúlértékeltebb városa idén a floridai Orlando, míg a legkellemesebb meglepetés, és egyben a leginkább alulértékelt úti cél Budapest.

A MAGYAR FŐVÁROSBA ÉRKEZŐ TURISTÁK ÉRTÉKELÉSEINEK 96,17 SZÁZALÉKA SZÁMOLT BE POZITÍV ÉLMÉNYEKRŐL, KELLEMES CSALÓDÁSRÓL.

A listavezető Budapestet Brüsszel követi, 96,04 százalékkal, míg a harmadik helyre Zürich került.

Budapestet, az alulértékelt városok bajnokát az értékelések 3,46 százalékában „lenyűgözőnek”, 2,2 százalékában pedig a „gyönyörűnek” nevezték az ide látogatók. 

A háttérben az állhat, hogy miközben Budapest valóban gyönyörű, az országimázsunk nem áll túl jól, és a turisták teljesen mással szembesülnek, mint amire felkészültek az utazás előtt.