Mivel a babaváró hitel egy állami támogatású konstrukció, ahol a bankok csak közvetítők, a hitel személyi feltételei és kondíciói azonosak minden pénzintézetnél.

Ennek ellenére jelentős különbségek lehetnek az egyes bankok között, ugyanis a pénzintézetek saját hatáskörben döntenek arról, hogy hitelezik-e az állam által megszabott jogosultsági feltételeket teljesítő párokat – közölte a Bankmonitor.

Egyik bank megadja, a másik elutasít

Eltérő lehet például

  • a hitelezhetőség alsó és felső korhatára,
  • a minimálisan elvárt jövedelem nagysága,
  • vagy éppen az, hogy egy meglévő hitel kiváltására igényelhető-e a konstrukció.

Könnyen előfordulhat, hogy a pár az egyik banknál megkapja az igényelt összeget, míg a másiknál nem.

Nagy a különbség a bónuszokban

Jelentős különbségek vannak az egyes pénzintézetek között a bónuszok tekintetében is: van, ahol 100 000 forintot kaphat egy fiatal pár a folyósítást követően, míg máshol akár 200 000 forintra is szert tehetnek.

A bankok jóváírásért cserébe elvárt feltételei nagyon különbözőek, így érdemes alaposan utánajárni a részleteknek.

Mik a babaváró előnyei?

  • A babaváró hitel az első 5 évben kamatmentes lehet, amennyiben pedig ezen idő alatt legalább egy gyerek születik, akkor a futamidő végéig az is maradhat.
  • A második és a harmadik gyerek érkezését követően ezen felül elengedik a fennálló tőketartozás egy részét, illetve egészét.
  • Megfelelő időzítéssel akár az is elérhető, hogy a felvett összegből végül egyetlen forintot se kelljen visszafizetniecsaládnak.

Így lehet ingyen lakáshoz jutni, még felújításra is marad pénz

A lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatások és kedvezményes hitelek – csok, Falusi Ccsok, babaváró hitel – eltérő mértékben jelentenek segítséget az ország különböző pontjain. Azokon a helyeken, ahol alacsonyabbak a lakásárak, az ingatlanvétel nagyobb részben fedezhető belőlük, sőt, akár a teljes vételárra is elég lehet az elérhető összeg, továbbá még felújításra, bővítésre is maradhat keret. Bővebben>>>