A Balaton medrének kezelője, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltsége 2024. június 10-én Balatonfűzfő és Balatonkenese térségében folytatja az illegális, engedély nélkül telepített víziállások (bejárók, stégek) bontását – írja a HírBalaton.

A lap információi szerint előre szóltak az érintetteknek: volt, aki már a hétvégén elbontotta az engedély nélküli építményeket, mások pedig egyelőre csak ígéretet tettek erre.

Valamilyen engedéllyel a több mint száz érintett többsége rendelkezik, csak épp:

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság elkötelezett a jogszabályok betartása és betartatása mellett a Balaton mederhasználatait illetően. Ennek során ellenőrizzük az állami területen, a tó medrében, vagy a mederhez kapcsolódva engedély nélkül létesített víziállásokat. Az ellenőrzést követően megtörténik a tulajdonosok figyelmeztetése és csak a folyamat eredménytelensége esetén kerül sor az eltávolításra, a meder eredeti állapotának helyreállítására. A bontás minden esetben az illetékes önkormányzat értesítésével és jóváhagyásával, esetenként a vízirendészet bevonásával zajlik

– áll a vízügyi igazgatóság honlapján megjelent felszólításban.

Tömegek özönlenek idén a balatoni nyilvános rendezvényekre A rendőrség számol azzal, hogy idén a szokottnál is intenzívebb áradat lepi el a tópartot.

A részletekről ITT írtunk bővebben.