Az elmúlt 12 hónapban közel 25 százalékkal több újracsomagolt terméket vásároltak az eMag ügyfelei, mint egy évvel korábban. Az új termékeknél kedvezőbb árú, de azonos jótállási és visszaküldési feltételekkel kínált áruknak minden évben jellemzően decemberben, januárban és februárban van szezonja, forgalmuk azonban a tavalyi rezsicsökkentés változásával kapcsolatos kormánybejelentések nyomán is megugrott.

Újracsomagolt toplista

A legtöbb újracsomagolt készülék a mobiltelefonokból talált gazdára az elmúlt egy év során, de sokan választottak mosógépet, szárítógépet is a leárazott termékek ezen típusából, illetve gyakori, hogy számítógépes periféria (például egér, hangszóró) vásárlásakor is így spórolnak az ügyfelek.

A tévék beszerzése során is sokan választják a takarékosság ezen formáját, hiszen a televíziók voltak az ötödik legnagyobb számban megrendelt újracsomagolt termékek. Az eladási számok alapján a top 10 termékkategória közé sorolhatók továbbá az okosórák, fitneszpántok, konyhai felszerelések, hűtőszekrények, fagyasztók, notebookok, illetve a fejhallgatók is.

Nem fért el az új tévé

Tapasztalatok szerint a legtöbb termék azért kerül az újracsomagolt szekciójába, mert például egy megrendelt tévéről a felbontása után kiderül, hogy nem fért el a polcon. Előfordulhat az is, hogy a csomagoláson szállítás, raktározás alatt keletkezett sérülés miatt került az áru az újracsomagoltak közé, és emiatt olcsóbb is lesz.

Az újracsomagolt termékkel az ügyfelek nem veszítenek semmit. Ezekhez is ugyanaz a jótállás jár, mint a teljesen új, bontatlan példányhoz, ha pedig egy tartozék hiányozna a dobozból, annak tényéről a vásárló a termék adatlapján tájékozódhat - utóbbi esetet azonban az ár is tükrözni fogja.