Tájékoztatásuk szerint a WebKincstár, a MobilKincstár és a TeleKincstár szolgáltatásai ideigelenesen szünetelnek február 29. 20 óra és március elseje reggel 6 óra között.

„Ezen időszak alatt az online számlanyitás elérhető az ügyfelek részére, de az igények feldolgozása csak a karbantartási időszakot követően történik meg” – írják.

A munkálatok miatt a fenti időszakban az online kezdeményezett értékpapír nyilvántartási-számla, kincstári start-értékpapírszámla, valamint nyugdíj-előtakarékossági számla nyitására, elektronikus csatornák igénylésére, illetve adatmódosításra lesz lehetőség.

Ezek feldolgozására azonban csak a karbantartási időszakot követően történik meg. A Magyar Államkincstár (MÁK) az ügyfelek szíves megértését kéri.

Ütős páros: állampapírból lesz a nyugdíj?

Már a kincstárnál is tudunk nyugdíj-előtakarékossági számlát nyitni. Ezzel a befektetési móddal ugyanakkor azt is vállaljuk, hogy kizárólag állampapírokba fektetjük a megtakarításunkat, ami a csökkenő kamatkörnyezet mellett nem tűnik kedvezőnek. A számlavezetés azonban teljesen ingyenes, ráadásul a kockázat is alacsonyabb.

A részletekről ITT írtunk bővebben.