Az elnök úgy nyilatkozott, hogy az országban a kultúrák és etnikumok sokszínűsége és egysége „nem illik bele a nyugati rasszisták és gyarmatosítók logikájába.” – számolt be róla az MTI. Azzal vádolta a Nyugatot, hogy Oroszország feldarabolására és kifosztására törekszik. 

Putyin szerint az orosz világ „az őseink minden nemzedékét foglalja magában”. Kijelentette, hogy az orosz világ nem más, mint

„az ősi Oroszország, a Moszkvai Fejedelemség, az Orosz Birodalom, a Szovjetunió, és a modern Oroszország, amely világhatalomként visszaveszi, megerősíti és megsokszorozza szuverenitását."
Putyin kifejtette, hogy a szuverenitás az ország számára az állam és a nép szabadságát tükrözi, és meggyőződése szerint az ezért folytatott küzdelem „nemzeti-felszabadító jellegű.”

Meggyőződése szerint ma már belátta a világ nagy része, hogy omladozóban van az egyetlen hegemón diktatúrája, és az veszélyes másokra nézve. Úgy véli, szuverén Oroszország nélkül nincs stabil világrend.

Putyin megint a magyarokkal foglalkozik: ismét „megszakértette” '56-ot

Az orosz elnök arra a felvetésre válaszolt, hogy Magyarországon vitát keltettek egy új orosz történelemkönyvnek az 1956-os magyar forradalommal kapcsolatos megállapításai.
Bővebben--->