Durva történet tartja sokkban a varsóiakat, és nyugodtan kijelenthető, hogy ilyet is csak „gyilkoselmés” bűnügyi filmekben mutatnak. A varsói rendőrség által most nyilvánosságra hozott felvételeken az látható, amint 

egy férfi megpróbál két embert – vélhetően egy párt – belökni az érkező metrószerelvény elé.

Szerencsére elég ereje nem volt hozzá, a pár férfi tagja meg tudott fordulni és volt annyi lélekjelenléte, hogy elhárítsa a támadást.

Sőt, a felvételekből az is látszik, hogy végül az elkövető húzta a rövidebbet, némi küzdelem is folyt a mozgólépcsőnél, ám az meglehetősen furcsa, hogy furcsán tántorgó, sérüléseit tapogató elkövetőt simán hagyták felszívódni. A videó itt is látható.


Az eset – mint kiderült – még 2023 nyár közepén történt a varsói Dworzec Gdański metróállomáson. A városi rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy a térfigyelő kamera felvételeit azért hozták nyilvánosságra, mert a nyomozás nem járt sikerrel, továbbra is szabadlábon kószál az elkövető. 

A szemtanúk beszámolóiból egyébként az derül ki, hogy a férfi kábítószer vagy alkohol hatása alatt lehetett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.