Clive Palmer bányamágnás nem akármilyen helyszínen, Sydney ikonikus operaházában jelentette be nagyszabású tervét, hangsúlyozva, hogy nem csupán a Titanic pontos másít kívánja megépíttetni bálteremmel, medencével, hanem egy még az az eredetinél is jobb tengerjárót.

A Titanic II első útja a dél-angliai Southamptonból New Yorkba vezet majd 2027 júniusában, és a milliárdos befektető szándéka szerint az 1912-es katasztrófával ellentétben úgy zajlik majd, hogy nem ütközik jégheggyel.

Clive Palmer 500 millió és egymilliárd ausztrál dollár közötti összeget kíván költeni régóta dédelgetett álma megvalósítására, a hajóépítés jövőre kezdődhet.

Nem ez az első alkalom, hogy a tehetős vállalkozó bejelenti Titanic újraalkotását: már 2012-ben is a nyilvánosság elé állt egy hasonló projekttel, amely azonban „zátonyra futott”, a többi között a koronavírus-világjárvány miatt. Ausztrál sajtóértesülések szerint egy kínai partnercéggel is elszámolási viták támadtak. 

Sok minden nem ment jól, amikor először bemutattuk a projektet

- mondta az elszánt vállalkozó, hozzátéve, elkötelezettsége a régi, és a világjárvány végeztével ismét belevág a régi álom megvalósításába - írja welt.de német hírportál.