A Konzervatív Párt politikusa azt nyilatkozta, nehéz döntést hozott azzal, hogy 27 év után elhagyja Maidenhead-i képviselői helyét.

Theresa May 2016-tól 2019-ig volt Nagy Britannia miniszterelnöke, aki David Cameron-t váltotta a Brexit referendum után. May azt nyilatkozta, megtiszteltetés és kiváltság volt választóit szolgálnia – írja a BBC.

Az egykori kormányfő a Maidenhead Advertiser című helyi lapnak azt nyilatkozta, mindig mindent megtette, hogy megfeleljen a helyieknek.

Azt mondta, több ideje maradt arra, hogy a szívéhez közel álló ügyekkel foglalkozzon, többek között nemrég indította el a modern rabszolgasággal és emberkereskedelemmel foglalkozó globális bizottságot. Mindez elmondása szerint annyi idejét veszi el, hogy a jövőben nem tudná végezni a képviselői munkáját úgy, ahogyan azt elvárná magától.

Hozzátette ugyanakkor, hogy továbbra is elkötelezetten támogatja Rishi Sunak miniszterelnököt, és úgy véli, hogy a konzervatívak megnyerhetik az idei választásokat.

David Cameron: a megtorlás folytatódik, nincs más választás

Cameron a The Sunday Telegraph című konzervatív vasárnapi brit lapban megjelent írásában úgy fogalmaz: Nagy-Britannia mindig a hajózás védelmére kel, és a jövőben is készen áll arra, hogy a szavakat cselekvéssel támassza alá.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->