Európában egyre elterjedtebb az iskolai telefonozás korlátozása. A legutóbbi tiltást az Egyesült Királyságban vezették be. Az angol kormány arra hivatkozott, hogy a közösségi média elterjedésével a diákok mentális állapota súlyosan romlik. Az iskolai bántalmazások egyre nagyobb mértéket öltenekírja az Index.

A diákok már szünetben sem használhatják mobileszközeiket, de egyes intézményekben az a megoldás sem lesz meglepő, ha a tanulóknak a nap egészére le kell adniuk telefonjaikat.

Nem meglepő tehát Szlovákia döntése, ahol az 1-3. osztályos általános iskolások körében lép életbe a tilalom – áll a Paraméter cikkében

Az új eljárásmód a tanórák alatt és a szünetekben is végig érvényben lesz

 – mondta Tomáš Drucker (Hlas) oktatási miniszter.

A 4-5. osztályosok körében már kicsit enyhébbek a szabályok. Itt a diákok már használhatják mobiltelefonjaikat, de csak akkor, ha azt a tanterv előírja. 6. osztálytól már akkor is elővehetik a mobileszközeiket az iskolások, ha erre a pedagógusok engedélyt adnak. 

Az oktatási miniszter még nem tette közzé a bevezetés dátumát. 

Akár már ma eldőlhet, hogy ki lesz a következő köztársasági elnök

Igaz példátlan lenne Szlovákia történetében, ha már az első fordulóban győztest lehetne hirdetni. Megkezdődött az ország történetének hatodik közvetlen államfőválasztása.Bővebben--->