A javaslat szerint a jogosultak egységesen 150 euró kaphatnak decemberben. A munkaügyi tárca célja az átalakítással az, hogy a 13. nyugdíj összegét a jövő évtől az átlagnyugdíj alapján határozzák meg – írja az ujszo.com.

minisztérium ismertetése szerint áthidaló megoldásként javasolta a 150 eurós 13. nyugdíjkiegészítést, mivel technikai okokból a módosítás idén már nem végrehajtható.

Erik Tomas (Hlas) szlovák munkaügyi miniszter úgy vélekedett, hogy arányaiban megfelel ez az összeg annak az időszaknak, amennyit az új kormány ebben az évben hivatalban tölt el. A kormányülést követően hangsúlyozta, az egyszeri hozzájárulás teljes összege 220 millió euró.

A magyar kormány múlt pénteken egy egyszeri, januárig visszamenőleges nyugdíjkorrekciót biztosított az arra jogosultak számára, emellett 3,1 százalékkal megemelték a nyugdíj összegét. Januárban azonban további 6,1 százalékkal növelik annak összegét. 

Egyre több nyugdíjas büszkélkedhet legalább félmilliós havi járandósággal

Keveset rakunk félre a nyugdíjas éveinkre, és bár az átlag nyugdíj folyamatosan nő, nagyon nagy a területi különbség az országon belül.
Bővebben--->