A darab, amit Katie Mitchel rendezett, a Föld történetét meséli el monodráma formában. A történet az ember lehetséges szerepét hangsúlyozza a világon levő fajok tömeges kihalásának előidézésében – írja a Zöldpálya. A koncepció megvalósításához az alkotók egy startup innovációját használták fel, ami lényegében egy tárolóegységgel ellátott, áramot termelő szobabicikli.

Az "Egy színdarab az élőknek a kihalás idején" című előadás nagyban épít erre a találmányra, amely erősíti is a darab üzenetét.

A koncepció miatt bárhol színpadra állhatnak, mert nem kellenek különleges feltételek hozzá. Az EU által társfinanszírozott projekt önmagát ambiciózus fenntartható színházi kísérletként írja le, amely újragondolja, hogy a kulturális ágazat hogyan lép kölcsönhatásba a fenntarthatóság fogalmával.

A két színésznek vagy segítőnek folyamatosan tekernie kell a pedálokat az előadás teljes ideje alatt.

A Tukas EV eszközei 150 wattot képesek megtermelni óránként, amiből a produkció egésze gazdálkodik, beleértve a nézőtéri világítást is. A rendszer az azonnal fel nem használt energiát egy 2 kWh kapacitású akkumulátorban képes tárolni a felhasználásig.

A Tukas EV fejlesztése újrahasznosított alumíniumból és FSC tanúsítvánnyal rendelkező nyírfa rétegelt lemezből készül, testreszabható és hordozható, otthoni és irodai munkavégzéshez opcionális íróasztali csatlakozóval is rendelkezik.

Ára 3000 euró (1 190 000 forint).