A szilveszteri éjszaka után hátramaradó hulladék eltakarítása minden évben nagy feladatot jelent az országban működő összes köztisztasági vállalatnak, közölték.

Az FKF munkatársai az óévbúcsúztató közterületi rendezvények helyszínein, továbbá a Kis- és Nagykörúton, az aluljárókban és azok környékén január elsején már reggel 6 órakor megkezdték, és egész nap végezték kézi és gépi erővel az ünneplés utáni takarítást.

Részletezik, számos speciális köztisztasági és hulladékbegyűjtő célgépet, köztük szállítójárműveket, kukásautókat, önfelszedő céljárműveket, orrseprős gépeket és takarítógépeket is bevetett az ünneplés utáni munkák során. 

Kép: MTI

A Budapesti Közművek 230 köztisztasági takarító munkatársa, valamint 40 járműve végezte a szilveszter utáni takarítást.

A társaság dolgozói több mint 300 köbméter hulladékot takarítottak össze és szállítottak el, hogy környezetbarát módon ártalmatlanítsák a Fővárosi Hulladékhasznosító Műben, ahol energetikai hasznosítás során, távhőt és villamos energiát állítanak elő a beszállított hulladékból.

Húsz esetben, tizenöt emberrel szemben indult eljárás polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt vasárnap dél és hétfő reggel hat óra között - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A mentők országszerte 3103 esetet láttak el szilveszterkor - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője hétfőn az MTI-vel. Győrfi Pál közleménye szerint közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek sérültjei és belgyógyászati rosszullétek mellett 206 embert szállítottak kórházba a mentők túlzott alkoholfogyasztás miatt. Közülük 28-an kiskorúak voltak - tette hozzá.

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig balesethez hívták a tűzoltókat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.