Nyilvánossá vált Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök végrendelete, miután Arrigo Roveda, a családot képviselő közjegyző letétbe helyezte azt a monzai bíróságon – írja a BBC

Az egykori olasz kormányfő legidősebb, első házasságából született gyermekei, Marina és Pier Silvio Berlusconi mindketten vezető szerepet töltenek be az üzlet egyes területein: ők egyenlő arányban, együttesen mintegy 53 százalékos részesedéssel rendelkeznek majd a Fininvest családi holdingban.

Silvio Berlusconi második házasságból született gyermekei a Fininvest további 21 százalékához jutottak hozzá, azonban a csoportot Marinának és Pier Silviónak közösen kell vezetnie.

Berlusconi öt gyermeke korábban közleményben közölte, hogy egyetlen részvényes sem fog teljes körű egyéni ellenőrzést gyakorolni a Fininvest SpA felett.

A részvények a család részesedésének eladására vonatkozó spekulációk miatt emelkedtek, de Pier Silvio Berlusconi, az MFE vezérigazgatója a héten azt mondta, hogy soha nem került szóba az eladás, és a vállalat ragaszkodik európai növekedési terveihez.

Berlusconi a végrendelet másolata szerint továbbá egyenként 100 millió eurót hagyott halálakor élettársára, Marta Fascinára és öccsére, Paolóra, emellett további 30 millió eurót hagyott a 2014-ben maffiával való összejátszásért elítélt Marcello Dell'Utrira is, aki hosszú távú üzlettársa és közeli barátja volt.

 

A Berlusconi név megkerülhetetlen marad az olasz közéletben

Silvio Berlusconitól végleg elbúcsúztak ugyan az olasz és nemzetközi vezetők, Olaszországban azonban tűzközelben továbbra is gyakran felmerülhet a Berlusconi név. A volt miniszterelnök legidősebb lánya például szoros kapcsolatban áll Giorgia Meloni kormányfővel, üzleti befolyásuk miatt pedig szintén jelentős marad a Berlusconi família szerepe az olasz gazdaságban. Bővebben --->