Nem mondhatjuk meg biztosan, mi volt ezen rakéták és drónok célja, de Jemenből lőtték ki őket és északnak tartottak a Vörös-tenger mentén potenciálisan izraeli célok felé – ismertette Pat Ryder sajtótájékoztatóján. Korábban drónokkal és Grad rakétákkal lőtték az iraki Ain el-Aszad légi támaszpontot, ahol a Nyugat-Irakba felvonultatott amerikai és külföldi biztonsági erők állomásoznak. A nyugat-iraki el-Anbár tartományban található légibázison több robbanást lehetett hallani.

A Shafaq News hírportál szerint több rakéta is felrobbant a támaszpont területén.

Szíria déli részén is drónokkal támadtak csütörtökön egy amerikai légi támaszpontot, ahol kiképzők tartózkodnak, többen könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte két amerikai vezető.

Az egyik drónt lelőtték, de a másik kisebb sérüléseket okozott.

A Délkelet-Szíriában található et-Tanf támaszpont annál az útvonalnál áll, amelyet az irániak gyakran szállítanak fegyvereket a Hezbollah libanoni fegyveres szervezetnek. A támadás végrehajtását az Iraki Iszlám Ellenállás nevű síita szervezet vállalta magára, amely az Iszlám Állam terrorszervezet ellen harcol.

Szíriai ellenzéki aktivisták közölték, hogy dróntámadást intéztek egy kelet-szíriai kőolajipari létesítmény ellen is, ahol amerikai katonák tartózkodnak.

Omar Abu Lajla Európában dolgozó újságíró, aki a Deir-Ezzor 24 című hírportál vezetője, elmondta, hogy robbanóanyagokkal megrakott drónok csapódtak be az Irakkal határos Deir-ez-Zór tartományban található Conoco olajmezőre.

A térségbe vezényelt amerikai erők fokozott készültségben vannak az Irán támogatását élvező fegyveres csoportok tevékenysége miatt a Gázai övezetben elmérgesedett helyzet közepette.

Az Irán támogatását élvező jemeni húszi lázadók támogatásukról biztosították a palesztinokat és megfenyegették Izraelt.

Az Egyesült Államok jelentős haditengerészeti erőket vezényelt a térségbe a múlt héten, ideértve két repülőgép-hordozót, valamint a kísérőhajókat és csaknem kétezer tengerészgyalogost.

Kiugrott az olajár a gázai kórházi robbantás után

Az olajárak közel két százalékkal emelkedtek szerda reggel, miután több százan vesztették életüket egy gázai kórházban történt robbantásban. Bővebben >>>