Vlagyimir Putyin azt mondta Pavel Zarubin orosz állami televízió műsorvezetőjének, hogy keményebb kérdésekre számított Tucker Carlsontól.

A Fox News egykori riportere a múlt héten Moszkvában készített egy kétórás interjút Putyinnal, az orosz történészek pedig úgy vélekedtek, hogy „furcsa” volt Putyin teljesítménye.

A Politico szerint az orosz elnök nem volt elégedett az interjúval, a kiszivárgott hírek szerint „nem sok örömet szerzett neki”.

Meglepő, de Putyin fő panasza az volt, hogy több éles kérdést várt Carlsontól, a Fox News kommentátorától, aki korábban Oroszországot védte

írja a Business Insider.

A Putyinnal készített interjú során Carlson néha félbeszakította, máskor pedig leült és hallgatta, ahogy az orosz elnök több mint 20 percet töltött azzal, hogy előadja Oroszország és Ukrajna történelméről, valamint a jelenlegi háborúról szóló verzióját.

„Őszintén szólva azt hittem, hogy agresszíven fog viselkedni, és éles kérdéseket fog feltenni. Nem csak erre készültem, hanem szerettem is volna, mert ez lehetőséget adott volna arra, hogy ugyanígy válaszoljak”

– mondta Putyin.

Sok Oroszország-figyelő, sőt, Boris Johnson volt brit miniszterelnök is bírálta Carlsont, amiért nem utasította vissza Putyin állításait, vagy nem kényszerítette rá jobban a konkrét válaszokra az ukrajnai invázió kapcsán.

Carlson volt egyébként az első nyugati újságíró, aki interjút készített Putyinnal a két évvel ezelőtti ukrajnai invázió óta.