Hét utas és három fő személyzet tartózkodhatott az Embraer repülőgép fedélzetén, amely Moszkvából Szentpétervárra tartott – jelentette a TASZSZ hírügynökség. A Sky News cikke szerint a Tveri területen zuhant le a gép, Moszkvától északra.

A szerencsétlenségről videókat is közzétettek a közösségi médiában, azonban ezeknek a hitelessége egyelőre kérdéses.

Prigozsin – aki feltehetően a gép fedélzetén tartózkodott – alig két napja osztotta meg első videóbeszédét a júniusban meghiúsult puccskísérlete óta.

Wagner-hadsereg vezetője, akit lázadása után Fehéroroszországba küldtek, olyan felvételeket tett közzé, amelyeken álcázott ruhában és puskával a kezében beszél. A felvétel alapján Afrikában tartózkodott, és arról is beszélt, hogy Oroszország „szabaddá” teszi a kontinenst.

A felvételt a zsoldos hadsereghez tartozó Telegram felületeken osztották meg. Ez volt Prigozsin első videós bejelentkezése júniusi lázadása óta.

Az orosz légügy szerint Prigozsin rajta volt a lezuhant gépen

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója rajta volt a tveri régióban lezuhant Embraer Legacy magánrepülőgépen – közölte szerda késő este a Roszaviacija orosz légiügyi hatóság. A Roszaviacija MNT-Aero légitársaságra hivatkozó közleménye szerint 

a gépen háromfős személyzet és hét utas tartózkodott, köztük Prigozsin és a csoport parancsnoka, Dmitrij „Wagner” Utkin is.

Prigozsin és Utkin haláláról korábban Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja is bejelentést tett Wagner-tagokra hivatkozva, és ezt állította több, a katonai magánvállalattal kapcsolatba hozott Telegram-csatorna is.

Tovább építi hatalmát Prigozsin, jöhet az újabb puccs?

Miközben a múlt hét végén szigorú ítéletet hoztak Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki vezető ellen, újabb, 19 éves börtönbüntetéssel sújtották, Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz zsoldoscsoport vezetője szabadon bolyong Oroszországban, afrikai vezetőkkel találkozott a szentpétervári csúcstalálkozón, és nincs börtönben hazaárulásért.
Bővebben--->