A most 70 éves Brosnan a park illetékesei szerint tavaly november 1-jén sétált egy tiltott területen a Mammoth Terracesnél, Yellowstone északi részén, a Wyoming-Montana határ közelében, ahol egy domboldalból ásványi anyagokkal teli forróvizes források törnek fel – írta meg a Sky News. Januárban eredetileg ártatlannak vallotta magát az ügyben, de egy pénteki Instagram-bejegyzésében azt írta, nem vette észre a birtokháborításra figyelmeztető táblát. 

A wyomingi bíróságtól Brosnan 500 dolláros pénzbírságot kapott, és arra kötelezték, hogy április 1-ig adományozzon 1000 dollárt a Yellowstone Forever nonprofit szervezetnek.

Veszélyes lehet a határokon túllépni az olyan területeken, mint a Mammoth Terraces, mivel Yellowstone több millió látogatója közül néhányan évente súlyosan megégnek, miután figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetéseket, hogy ne térjenek le az ösvényről.

A lebukással egyébként bárki börtönbüntetést is kockáztathat, mivel a szabálysértőket rendszeresen súlyos pénzbírsággal és a parkból való kitiltással sújtják.

Brosnan négy James Bond-filmben szerepelt, szerepelt az 1980-as évek Remington Steele című tévésorozatában, és a Mrs Doubtfire-ben és a The Thomas Crown Affair-ben játszott szerepeiről ismert, de ott volt a Mamma Mia című film mindkét részében is.