Észak-Koreának nincs más választása, mint felgyorsítani védelmi képességeinek kiépítését, mivel az Egyesült Államok és Dél-Korea fokozatosan egy atomháború szélére sodorja a Koreai félszigetet - jelentette ki Kim Szong, Észak-Korea ENSZ-nagykövete a világszervezet közgyűlésének ülésszakán felszólalva.

A 2023-as évet rendkívül veszélyesnek tartjuk

– mondta az észak-koreai diplomata és hozzátette,

a Koreai-félsziget egy nukleáris háború kirobbanásának közvetlen közelében van.

Tekintettel a fennálló körülményekre Észak-Koreának sürgősen fel kell gyorsítania önvédelmi képességeinek kiépítését, hogy áthatolhatatlan védelme legyen – húzta alá Kim Szong.

A diplomata egyúttal hangsúlyozta, hogy Észak-Korea határozottan meg fogja védeni nemzeti szuverenitását, biztonsági érdekeit, valamint lakossága jólétét a külső fenyegetésekkel szemben.

A súlyos nemzetközi szankciók hatálya alatt álló Észak-Korea az utóbbi másfél évben ballisztikus rakéták tucatjait tesztelte, és az Egyesült Államok arra figyelmezteti a világot, hogy a phenjani vezetés végrehajthat egy hetedik kísérleti nukleáris robbantást is.

Észak-Korea háborúra készül, nukleáris csapást szimuláltak

Észak-Korea két ballisztikus rakétát lőtt ki augusztus végén, a kommunista ország állami hírügynöksége pedig azt jelentette, a kilövések egy nukleáris csapást szimuláló manőver részei voltak. Bővebben >>>