Sztrájkolnak a munkások a Porte de la Chapelle Arénánál, amely a jövő évi párizsi olimpián a tollaslabda és a ritmikus gimnasztika versenyeinek ad majd otthont.

Az insidethegames.biz szakportál beszámolója szerint

az ötkarikás helyszíneken dolgozó 120 ember a tartózkodási engedélyek és a be nem teljesített szerződési feltételek miatt gyűlt össze a stadionban,

közleményükben pedig elhangzott, hogy ha nincs papír, nincs olimpia.

Az összegyűlt munkások azért hirdettek sztrájkot, mert a munkáltatójuk nem hajlandó kiadni azokat a dokumentumokat, amelyekkel a későbbiekben megszerezhetik a letelepedési és a munkavállalási engedélyüket, és addig maradnak az arénában, amíg nem teljesítik a követeléseiket.

Az egyik munkás elmondta, hogy hat hónapig napi 60 euróért (körülbelül 23 ezer forintért) dolgozott, ezalatt minden nap festett és falakat csiszolt, mégsem kapta meg a szükséges papírokat.

Már több sztrájk is félbeszakította a párizsi munkálatokat, márciusban például a gáz- és villanyszerelők megszüntették az áramellátást az olimpiai falu területén, de ezt megelőzően is többször leálltak a munkálatok a tüntetések miatt.

 

Putyin minden pénzt elvesz azoktól az orosz sportolóktól, akik semleges színekben indulnak a párizsi

A NOB még nem is döntött az orosz sportolók sorsáról, Putyin már előre megfenyegette sajátjait. Bővebben --->