Az 50 éves Natalija Larina olyan magasról esett ki, hogy nem élte túl. A nő híres volt az orosz vezetés ellenségeinek megbüntetéséről és az orosz állambiztonság pártfogásáról – írja az Index.

Egyáltalán nem kizárt, hogy a bírónő egy telefonos átverés miatt lett öngyilkos. 

A nyomozók jelenleg kiemelt figyelmet fordítanak a telefonos csalás felgöngyölítésére. Nem sokkal halála előtt Natalija Larina feljelentést tett a rendőrségen ismeretlenek ellen. A csalók meggyőzték, hogy menekítse át banki betétjét egy másik számlára, mert a sajátján lévő pénzt valaki az ukrán fegyveres erők támogatására próbálja átutalni. 

Natalija Larina bedőlt a minden alapot nélkülöző átverésnek, és egymillió rubelt (több mint 4 millió forint) utalt át egy anonim számlára. Azonban nem a bírónő a csalás egyedüli áldozata. Az elmúlt hónapokban sok orosz embert vertek át hasonló módszerekkel. 

Egyesek szerint a bírónőt annyira felzaklatták a történtek, hogy búcsúlevelet írt, majd véget vetett az életének. Natalija Larinának egy kislánya van. 

Natalija Larina több mint tizenöt évig volt bíró, és halála hónapokkal azután következett be, hogy váratlanul felmondott a Taganszkij bíróságon, ahol nagy horderejű ügyek kötődtek a nevéhez.

Az ő utasítására helyezték például 2015-ben előzetes letartóztatásba Pjotr Pavlenszkij művészt, aki politikai tiltakozása jeleként felgyújtotta az FSZB Lubjanka téri épületének bejárati ajtaját. 

Titokban Oroszország támadását engedélyezte Joe Biden

Ukrajna korlátozottan ugyan, de használhat amerikai fegyvereket oroszországi célpontok ellen.
Bővebben--->