Új ifjúságpolitikai és hazafias nevelési minisztérium jelenhet meg az orosz kormányzati struktúrában – írja a Meduza több, az elnöki adminisztrációhoz közel álló forrásra hivatkozva.

Az ötlet azt követően merülhetett fel, hogy hiányosságra bukkantak az orosz propaganda urai: nincs egyetlen dedikált, hazafias nevelésért felelős szerv az országban.

Jelenleg az orosz védelmi minisztérium rendelkezik részben ezzel a hatáskörrel, valamint az oktatási minisztérium.

Az új minisztériumi rendszert várhatóan Vlagyimir Putyin május 7-re tervezett hivatalos elnöki beiktatása után mutatják be.

Putyin elnök még február végén adott utasítást a kormánynak egy új nemzeti projekt kidolgozására, amely az orosz gyermekeket és az ifjakat veszi célba.

Ennek részeként 150 új oktatási intézményt építenének, és több mint 200 milliárd rubelt különítenek el fejlesztésre azon régiók számára, ahol helyhiány van a lokális oktatási intézményekben. 

Oroszország a gyermekeit háborúra készíti fel, változik a tanterv

Az orosz iskolák egyre inkább militarizálódnak, a Csendes-óceántól a Fekete-tengerig a gyerekek egyenruhát öltenek és menetgyakorlatokon vesznek részt. Az idősebbeket megtanítják lövészárkokat ásni, gránátot dobni és valódi lőszerrel lőni.

A részletekről ITT írtunk bővebben.