A Moszkvához közeli Opalika Erzsébet-temploma katonai kiképző órákat biztosít már 12 éves kortól kezdve. Az orosz ortodox egyház lépése nem meglepő, hiszen régóta Vlagyimir Putyin orosz elnök szövetségeseinek tudhatják magukat – írja a Euronews. 

Márciusban először a The Moscow Times figyelt fel a Krasznogorszk város által közzétett hirdetésre, amelyben a Kirill pátriárka által vezetett ortodox egyház katonai túlélő tanfolyamokat kínál fiataloknak.

A hirdetés alapján az ingyenes tanfolyamon bárki részt vehet 12 éves kor felett.

program célja, hogy létrehozzanak egy fegyverkezelésben, katonai- és taktikai ismeretekben képzett csapatot. A tanfolyamokat éles bevetési tapasztalattal rendelkező oktatók vezetik, többen közülük Ukrajnában harcoltak.

A haza leendő védelmezői a gyakorlatban nem csak a katonai ügyeket, hanem Oroszország történelmét is elsajátítják

– mondta Alekszej Naumov, a tanfolyamot szponzoráló Rokot nevű szervezet régiós vezetője.

Az egyházi kiképzők szerint a tanfolyam azért is hasznos, mert a tanulók elsajátíthatják a kézi- és könnyűfegyverekkel kapcsolatos biztonsági óvintézkedéseket, a fegyverek szét- és összeszerelését, az álló helyzetben történő elsütéshez szükséges helyes testtartást, az erdőben való tüzelést és manőverezést, támadást, visszavonulást és védekezést, térképolvasást, taposóaknák elhelyezését és eltávolítását, valamint a sebesültek evakuálását.

A kiképzés Ogyintszovo és Krasznogorszk érsekének, a Moszkvai Tamás Patriarchátus adminisztratív titkársága vezetőjének jóváhagyásával valósul meg. Az oktatók között papok is lesznek, akik a történelem és a hazaszeretet oktatásával foglalkoznak majd.

Vlagyimir Putyin legújabb húzásával már a NATO-nak menne neki

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő azzal indokolta Andrej Belousov kinevezését a védelmi miniszteri posztra, hogy a csatatéren az nyer, aki nyitottabb az innovációra.
Bővebben--->