A Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) a keddi incidenst követően szerdán megtartották, amelyen Orbán Viktor többek között arról is beszélt, hogy új vezetőkre van szükség Európában, az viszont erős kifejezés, hogy Vlagyimir Putyin szövetségese lenne. 

A szerda délelőtti pódiumbeszélgetésen a magyar kormányfőt Yoram Hazony izraeli–amerikai filozófus kérdezte, aki már régről ismeri Orbán Viktort. A magyar miniszterelnököt nagyapaként kifejezetten izgatja az a kardinális kérdés, hogy milyen ország lesz Magyarország a XXII. század hajnalán. 

Ebből fakadóan az ország vezető politikusaként felelősséget érez abban, hogy semmi olyat ne tegyen, amivel megkeserítené az unokái életét 2100-ban, viszont minden erejével azon kell dolgoznia, hogy nekik akkor majd jobb életük lehessen.

A migrációnak van egy ilyen történelmi horizontja. Milyen civilizáció lesz Európa? Muszlim civilizáció lesz, keresztény vagy valamilyen keverék? Hogyan fog kinézni az élet?

– tette fel a kérdéseit a magyar kormányfő, aki szerint „keresztény társadalomban élni, még ha nem is olyan erős, mint volt, csodálatos dolog. Ez a legjobb berendezkedés, amit el tudok képzelni a gyerekeimnek és az unokáimnak.”