A két vezető egyeztetett a magyar-orosz együttműködésről a gáz- és olajszállítások valamint a nukleáris energia területén. Orbán Viktor a megbeszélésen a béke fontosságát hangsúlyozta.

Az egész kontinens, így Magyarország számára is kulcsfontosságú, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak

– ismertette a közleményben Havasi Bertalan.

„Tárgyalás Putyin elnökkel. Európában ma mindenkit egy kérdés foglalkoztat: lesz-e tűzszünet Ukrajnában. Nekünk magyaroknak is az a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak!” – írta Orbán Viktor Facebook-bejegyzésében. 

 

Orbán a kínai elnökhöz utazott Pekingbe 

Az Economx korábban megírta, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök kedd reggel a Nagy Népi Csarnokban találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel az Egy övezet, egy út kezdeményezés harmadik nemzetközi fórumának keretében Pekingben, ahol a kínai elnök elmondta, hogy új szintre emelné a kínai-magyar partnerséget.

A fórum hivatalos nyitófogadásán Putyin is részt vett, ahol a tervek szerint megbeszélést folytat Vietnam, Thaiföld, Mongólia és Laosz vezetőivel – áll az orosz média jelentésében.