Nyáron sokan utaznak Olaszországba nyaralni, ezért érdemes tisztában lenni azzal, hogy az olaszok mikor és milyen fajta kávét fogyasztanak.
Olaszországban a kávézás hosszú hagyományokhoz köthető, gyökerei egészen a 16. századig vezethetőek vissza.
Ekkor érkezett meg az első kávészállítmány a Közel-Keletről, és Velencében nyílt meg Európa első kávéháza - írja a Dívány.hu.
Ilyen sorrendben fogyasztják az olaszok a kávét:
- Reggeli italként az olaszok a klasszikus kapucsínót isszák meg, amely eszpresszóból, 150 ml gőzölt tejből és legalább 1 cm vastag tejhabból áll. A tej Olaszországban egyértelműen a nap első étkezéséhez köthető.
- 11 óra után a kapucsínó eltűnik a pultokról, és egy tej nélküli alternatíva váltja fel, ami lehet eszpresszó, doppio, americano vagy bármely más olyan kávéfajta, amiben nincs tej.
Délelőtt még „elfogadott” kapucsínót fogyasztani, de délután a kulturális szokások miatt az olaszok áttérnek a fekete kávéra.
-
Estefelé pedig azok, akik szeretnének, ihatnak caffe corretto-t, azaz likőrrel kikevert eszpresszót, vagy sima eszpresszót a vacsorához, ami segíti az emésztést.
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Csendben lekapcsolnak: mobilok ezrei válnak használhatatlanná
Remeghetünk 2026 miatt? A kétszámjegyű drágulás éve rúghatja ránk az ajtót jövőre
Már kimondhatjuk, egyre biztosabb, itt biztosan lesz hó karácsonykor
Friss V4-es adatsor – Csehország már célértéken belül, Magyarország még küzd
Eltörölnék a Brexitet a munkáspártiak
Brutális, hogy mi megy az osztrák határon a logisztikában
Magyar Péter: Kiállunk a fuvarozók mellett, elfogadhatatlan a brutális díjemelés
A fél ország újratervezett, irdatlan mennyiségben mozdultak meg állampapírpénzek
Rémessé is válhat a karácsonyi vacsora, támad a reflux