A FIFPRO játékos-szakszervezet felmérésébe nem számította bele a FIFA 30 ezer dolláros juttatását, amelyet minden vb-résztvevő megkapott. Ráadásul az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett torna minden ötödik játékosának volt civil foglalkozása is az élsport mellett.

A tornán, amelyen Spanyolország lett a világbajnok, rekordot jelentő, 150 millió dollár volt az összdíjazás, szemben a 2022-es katari férfi labdarúgó-vb 440 millió dolláros összdíjazásával.

Ugyanakkor 2015 óta így is a tízszeresére nőtt a női világbajnokság díjazása.

A FIFPRO jelentése alapján a női futballisták 53 százaléka úgy véli, hogy nem kaptak elég pihenőt a világbajnokság előtt, kétharmaduk nem érezte magát fizikálisan csúcsformában, 60 százalékuk pedig a világbajnokság utáni szünetet kevesellte.

Oké, Argentína világbajnok, de mi lesz a katari stadionokkal?

Vajon milyen jelzőt kap majd az utókortól a 2022-es katari labdarúgó világbajnokság? A minden idők legjobbja füllentés lenne, a legfurcsábbja talán már most kijár, a legpazarlóbb kijelentéssel érdemes megvárni a végelszámolást, az értékarányos befektetés jelző pedig csak a katari országimázs-javító törekvésekkel együtt lehet igaz.
Bővebben--->