Nem csitulnak az indulatok Németországban, ahol a fővárosban szombatról vasárnapra virradó éjszaka már kitört a botrány amiatt, hogy az Izrael elleni terrortámadást követően zsidógyűlölő, iszlamista bevándorlók ünnepelték a szélsőséges Hamász gyilkos akcióit.

Az eseményen a palesztinbarát tüntetők ujjongtak a terroristák civilek ellen elkövetett embertelen támadásai miatt, és kövekkel, üvegekkel dobálták meg a velük szemben fellépő rendőröket.

Az Izrael-ellenes szlogeneket skandáló gyűlölettüntetők közül sokan a PLFP palesztin terrorista csoport Samidoun elnevezésű frontszervezetének tagjai, akik közül néhányan baklavát osztogattak örömükben a berlini Sonnenallee-n.

Kitoloncolás járhat a terror éljenzéséért

A LinkedIn közösségi oldalon Martin Manzel ügyvéd a megdöbbentő esemény után arra figyelmeztetett, hogy az izraeli terror miatti éljenzés súlyos következményekkel járhat.

Bárki, aki most támogatását fejezi ki a Hamász terrorja iránt a Sonnenallee-n, az interneten vagy máshol, talán egy pillanatra gondolja át a tartózkodási törvény következményeit – fogalmazott Manzel. Az ilyen gyűlölettámogató cselekedetek ugyanis a jogszabály szerint a kitoloncolás vagy a lakcím kiadásának eltiltását is eredményezhetik.

A szombati megmozdulásról 40 embert ideiglenesen letartóztattak, hat büntetőfeljelentést és 36 közigazgatási szabálysértést tettek a rendőrök.

Nagyszabású akcióra készülnek Münchenben

A Bild hétfő délután közölte: a bajor tartományi fővárosban, Münchenben, az Odeonsplatzon 18 órakor egy Izrael-párti megmozdulásra kerül sor, amelytől 500 méterre pedig, fél órával később egy Palesztina-barát tüntetést hirdettek meg. Az események hátterében a Hamász hétvégi terrortámadása áll, amelynek már több mint 700 halottja van az izraeli oldalon.

A müncheni rendőr-főkapitányságon órák óta javában zajlanak az előkészületek a robbantásveszélyes eseményre – írja a napilap.

A rendőrök pontos létszáma még nem ismert, de várhatóan rengeteg tisztet kivezényelnek München utcáira. A rendvédelmi szerveknek az a célja, hogy egymástól távol tartsák a két tábor szimpatizánsait a várhatóan nem túl békés hangulatú esti tüntetéseken, illetve, hogy megelőzzék az esetleges támadásokat

Palesztina zászlót festettek a berlini emlékműre

Hétfőn a Die Welt arról számolt be, hogy a berlini-neuköllni Hermannplatzon lévő emlékműre a szombati gyűlölettüntetés óta többször is fekete, fehér, piros és zöld Palesztina zászlót festettek fel. Miután a rendőrség már szombaton átfestette a graffitiket, vasárnap ismét megjelent a zászló – közölte a berlini rendőrség.

Mivel a jelek szerint ez a hely az Izrael elleni támadást hivatott dicsőíteni, kollégáink eltüntették a rajzot átmenetileg, amíg újra le nem festhető az emlékmű

– írta a fővárosi rendvédelmi szervezet a korábban Twitterként ismert X platformon.

A rendőrök a zsidó intézmények fokozott védelmét kérik

Noha szombaton már intézkedett a szövetségi belügyminisztérium, a rendőrszakszervezet (GdP) most újra a németországi zsidó intézmények fokozott védelmét szorgalmazzák, amelyet szerintük megkövetel az izraeli támadások példátlan kegyetlensége.

A párizsi és a hallei támadás óta világossá vált, hogy Izrael ellenségei nagyon aktívak Európában, és gyilkolni akarnak. Ezt minden áron meg kell akadályozni

– mondta Sven Hüber, a GdP alelnöke a Rheinischen Post-nak. Szerinte ki kell terjeszteni a védelmet azokra a zsidó intézményekre is Németországban, amelyek még nem kaptak védelmet vagy csak csekély szinten. Emellett a szövetségi kormánynak meg kell vizsgálnia, hogy be lehet-e tiltani a már létező Hamász vagy Hezbollah frontszervezeteket Németországban.

Világos jelzésekre van szükség, hogy Németországban nem tűrnének meg olyan hálózatokat, amelyek a hétvégi terrortámadásokat és az izraeli állampolgárok holttesteinek meggyalázását ünnepelték – jelentette ki a rendőrök érdekképviselője.

Drasztikusan megugrott az illegális migráció

Eközben új csúcsot döntött a németeknél az illegális bevándorlók száma. A Die Welt információi szerint a szövetségi rendőrség több jogosulatlan beutazást észlelt Németországba szeptemberben, mint 2023 bármely más hónapjában. Ez azt jelenti, hogy a 2022-es év egészére vonatkozó adatot mostanra már túllépték, miközben a menedékkérelmek száma is az egekbe szökött

A napilap a szövetségi rendőrség környezetéből származó értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy szeptemberben a rendőrök naponta átlagosan 700, azaz összesen körülbelül 21 ezer olyan migránst találnak, akik illegálisan érkeztek az országba. Ehhez képest augusztusban 14 701 illegális belépést regisztráltak, azaz egy hónap alatt az észlelt migráció mintegy 42 százalékkal nőtt. A hatóság szerint októberben folytatódik a növekvő tendencia.

A jogosulatlan behatolások észlelése új rekordszintet ért el, Nancy Faeser belügyminiszter azonban továbbra is csak tétlenül figyel – mondta a Die Weltnek Heiko Teggatz, a Német Szövetségi Rendőrszakszervezet vezetője, aki szerint, ha kizárólag a csempészbűnözés elleni küzdelemre összpontosít a szövetségi kormány, az nem segíti a németeket.

Szerinte az illegális bevándorlás új rekordja is azt igazolja, hogy a jelzőlámpás koalíciónak sürgősen irányt kell váltania a migrációs politikájában. Az állami választások eredménye egyértelmű jelzése annak, hogy a polgárok a politika változását várják – mondta a szakszervezeti vezető.

Mennyire erős az izraeli hadsereg és hadiipar?

Abban a szakértők között teljes az egyetértés, hogy Izrael rendelkezik a világ egyik legmodernebb, legütőképesebb hadseregével, kérdés, ebből mennyi érvényesíthető a gázai övezetben, amikor majd házról házra járva kell harcolni. Bővebben --->

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport