Cinthia Shields lánya, Kristal nehéz terhességet élt át, és amikor ikrei korábban jöttek a vártnál, a nagymama repülőre szállt és elutazott hozzájuk az arizonai Phoenixbe. Így tudott gondoskodni első unokájáról, Koráról, míg a szülők a kórházban az újszülöttekkel voltak elfoglalva – írta a Le Monde.

A 60 éves Shields munkaadója, a SentinelOne kiberbiztonsági vállalat öt nap fizetett szabadságot adott neki, amelyet azoknak az alkalmazottaknak tartottak fenn, akik az életben nagyszülők is. Ezután távolról folytathatta munkáját, amíg az új szülők megtervezték további életüket. A nagyi azt mondta, 

nem voltam nyomás alatt, éreztem, hogy a cégem erkölcsileg és anyagilag is támogat.

Nem kötődnek semmilyen jogi kötelezettséghez, hiszen minden a cég jóindulatán múlik. A magánszektorban dolgozó alkalmazottak évente körülbelül tíz-tizenöt nap szabadságot élveznek.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Statisztikai Hivatala (BLS) szerint 2021-ben az 50 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalatok alkalmazottainak mindössze 71 százaléka kapott szabadságot.

Tíz év munka után az alkalmazottak 33 százaléka 15 és 19 nap közötti szabadságot kapott, és 17 százalékuk több mint 24 napot.

Magyarországon sincs ez bevezetve, 2023 óta a legjelentősebb változás az volt ezzel kapcsolatban a Munka Törvénykönyvében, hogy tíz napra emelkedett az úgynevezett apaszabadság, amely gyermekük születése után jár az apáknak, illetve bevezették a szülői szabadságot is. A szabályok szerint az apasági szabadság hatodik napjától a távolléti díjnak csupán a negyven százaléka jár, míg az első öt napra a 100 százalék. Itt vannak a részletek >>>