Konsztantyin Gavrilov, a katonai biztonságról és fegyverzetellenőrzésről szóló bécsi tárgyalásokon részt vevő orosz delegáció vezetője arra figyelmeztetett, hogy ha a vadászgépeket a fenti NATO-tagországok területéről vetik be, akkor arra Moszkva az ukrajnai konfliktusban való részvételként fog tekinteni, válaszlépésre kényszerítve Oroszországot – számolt be a felvidék.ma.

Azt, hogy Oroszország legitim célpontként tekint az ellene bevetett, NATO-bázisokról felszálló F-16-osokra, Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő vetette fel december elején.

A védelmi minisztérium szerdai hadijelentése szerint négy frontszakaszon 14 ukrán rohamot vertek vissza az orosz erők, a harcokban pedig mintegy 615 ukrán katona esett el vagy sebesült meg.

A legtöbb támadást, szám szerint nyolcat, a tárca szerint Kupjanszk térségében kísérelték meg az ukránok, a legtöbben, mintegy 250-en Donyeck térségében estek el.

A helyi hatóságok az orosz okkupáció területein és az azokkal határos orosz régiók településein több helyről számoltak be ukrán tüzérségi és dróntámadásokról. Donyeckben egy civil életét vesztette egy buszmegállót ért tüzérségi csapáskor, két polgári lakost pedig drónról ledobott bombák sebesítettek meg. Belgorod megyében aknára futott egy személyautó, három civil sérült meg súlyosan.

 

A magyarok több mint fele nem akarja, hogy Ukrajna csatlakozzon az Európai Unióhoz

A partnerségi megállapodást viszont támogatják.
A felmérés részletei itt olvashatók--->