A hírek a Kína és az Egyesült Államok közötti kapcsolat elmérgesedésével egy időben érkeztek és olyan technológiákat érintenek, mint a mesterséges intelligencia (AI) és a tiszta energia – írja a CNN.

A Microsoft most lehetőséget kínál a többnyire felhőalapú számítástechnikával foglalkozó munkatársai számára, hogy az Egyesült Államokban, Ausztráliában vagy Írországban folytathassák munkájukat.

A The Wall Street Journal szerint a  Microsoft akár 800 alkalmazottnak is felkínálhatta az áthelyezést. A munkavállalók többnyire kínai állampolgársággal rendelkeznek és a felhőalapú számítástechnika, illetve a mesterséges intelligencia területein dolgoznak.

A döntés hátterében a Biden-kormányzat terve állhat, amely korlátozná a kínai cégek hozzáférését az amerikai felhőszolgáltatásokhoz.

A Microsoft-alkalmazottak egyelőre össze vannak zavarodva, döntésüket pedig tovább nehezíti, hogy a vállalat egy hónap gondolkodási időt adott nekik.

A jelentések ugyanazon a héten érkeztek, amikor Joe Biden elnök bejelentette, hogy vámokat vet ki 18 milliárd dollárnyi összegnek megfelelő kínai elektromos járműre és számos más termék importjára.

A két gazdasági szuperhatalom közötti technológiai háború évek óta fokozódik. Októberben a Biden-kormányzat korlátozta, hogy az amerikai vállalatok milyen típusú félvezetőket adhatnak el Kínának.

Nagy bejelentésre készül Joe Biden, folytatódik a keménykedés Kínával

Vajon komoly intézkedésekről vagy csupán erőfitogtatásról lehet szó?
Bővebben--->