A szolgáltatás, amely a Bienenwanderbörse névre hallgat, a „szingli” méheket és virágokat segít összepárosítani. Az ingyenes platformot a Bécsi Agrárkamara üzemelteti, melyek méhészek és földtulajdonosok is használhatnak.

A platformon keresztül a kertészek, borászok és más földtulajdonosokon bejelenthetik, hogy hova várnak méheket, amiért cserébe a méhészek egy időre odaköltöztetik a méhkasaikat – írja a Magyar Állatvédelem. A „társkeresés” során egy online térképen a kertészek, borászok és nagy zöldterülettel rendelkező cégek, valamint önkormányzatok megadhatják, hogy hova várják a méheket, a méhészek pedig odaviszik méhkasaikat a virágzás idejére, hogy beporozhassák őket.

Ugyanakkor a méhészek is jelezhetik, ha valahová ültetvényeket keresnek a méheik számára, például repcét vagy napraforgót.

A megoldással mindenki jól jár, hiszen a méhek több növényt poroznak be, emiatt több lesz a termés és a méhészek is több mézre számíthatnak.

Újabb háború törhet ki Európában, ami után keserű lehet a méz

Egyre gyakoribbá válnak azok a horrorisztikus történetek az európai természetben, melyek során a beáramló ázsiai lódarazsak brutálisan lemészárolják az útjukba kerülő méhállományokat.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->