Medvetámadásról érkezett bejelentés a szlovákiai segélyhívóra, egy nőt a helyszínre riasztott rendőrök holtan találtak.

Sajtóértesülések szerint az áldozat egy 31 éves belorusz állampolgár, aki azután hunyt el fejsérüléseivel összefüggésben, hogy a medve elől menekülve 150 méter magasból egy mederbe esett.

A helyi hatóságok egész pontosan arról kaptak bejelentést, hogy a liptószentmiklósi járásbeli Déménvölgy község területén két embert üldözőbe vett egy medve. Egy férfire épségben bukkantak rá, egy nőt pedig holtan találtak meg – írja az Újszó.

A Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a helyszínre siettek, és kutatómunkába kezdtek. A keresésben a Hegyimentő Szolgálat munkatársai is segédkeztek, ahogy a medvékre szakosodott beavatkozó csapatot is a helyszínre riasztották.

A szlovák környezetvédelmi minisztérium emlékeztetett, hogy Romániával együtt javaslatot nyújt be az Európai Unió Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsának következő ülésén a medvék alacsonyabb kategóriába való átsorolására, amely lehetővé teszi a medvepopuláció elleni hatékony és aktív védekezést.

A keresőcsapat egyik tagja levegőbe leadott lövéssel ijesztette el a medvét. A nyomozás még zajlik, a baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják.