Egy okleveles lőfegyver-oktatót keresnek a 22 halálos áldozatot és 30 sebesültet követelő szerda esti amerikai lövöldözés miatt Maine állam Lewiston városában. A rendőrség helyi idő szerint késő esti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a gyanúsított, a 40 éves Robert Card tartózkodási helyét nem ismerik, több száz rendőr keresi, a járművét ugyanakkor már megtalálták. Szakmája miatt a férfi gyakorlott a fegyverhasználatban, és tagja volt a fegyveres erőknek tartalékos katonaként. Egyes jelentések szerint mentális problémákkal küzdött.

Lewiston város lakosságát óvatosságra intették, és arra, hogy zárkózzanak be lakásukba. A város fontos útjait lezárták. A lövöldöző szerda este több helyszínen, egy étteremben és egy bowling-teremnél nyitott tüzet, az előzetes vizsgálat szerint egy gépkarabélyból.

A hatóság fotót is megjelentetett a férfiról, aki a kép alapján utcai ruhát visel, és kezében fegyverrel látható.

Helyi idő szerint éjfél körül – a hírtelevíziók élő közvetítése szerint – a nyomozók Lewiston város kórházánál nagy számban jelentek meg. A lövöldözés áldozatait is ebbe az egészségügyi intézménybe vitték.

A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden elnök szerdán este telefonon beszélt Maine állam kormányzójával és az állam kongresszusi tagjaival, szenátorokkal és képviselővel is, akiknek szövetségi segítséget felajánlott.

Lewiston város az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Maine államban található, 36 ezres kisváros.

Idén már több mint 1300 gyermeket és tinédzsert öltek meg fegyverrel az Egyesült Államokban

Némi reményre ad okot, hogy ugyanakkor az USA-ban csökkent a lőfegyverekkel elkövetett gyilkosságok aránya. Bővebben >>>

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport