A miniszterelnök úgy fogalmazott, személyes, de főként inkább politikai okokból távozik a poszttól. Hozzátette, addig marad már csak miniszterelnök, amíg a parlament meg nem választja utódját áprilisban.

Varadkar hét évet töltött hivatalban. Mint mondta, úgy érzi, hogy már nem ő a legalkalmasabb személy a feladatra, egy új miniszterelnök pedig jobb helyzetben lesz szerinte ahhoz, hogy az újraválasztást biztosítsa – írja a CNN.

A regnáló miniszterelnök 2017-ben került hatalomra, miután megválasztották a Fine Gael párt vezetőjének. Ő volt az ország legfiatalabb miniszterelnöke, valamint Írország első homoszexuális kormányfője.

Miniszterelnöki tevékenysége azonban 2020-ban megakadt, miután az általános választásokon egyik parlamenti párt sem szerzett többséget.

Az ír kormány alkotmányában a nő helye otthon van: de már nem sokáig

Írországban a nemzetközi nőnapon szavaznak arról, hogy miként lehetne a nőket az otthonon kívül jobban megbecsülni. A referendumhoz hozzácsatolták azt is, hogy családként ismerjék el a nem házas párokat. Írország volt az első ország, amely az azonos neműek házasságának legalizálására szavazott.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->