Nepált sújtó legutóbbi légi katasztrófa turista áldozatai a Mount Everest közelében tűntek el, majd a fővárostól, Katmandutól északkeletre fekvő Likkhu közelében találták meg őket, ahol helikopterük balesetet szenvedett.

A polgári légiközlekedési hatóság szerint a szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert, az időjárási körülmények nem indokolták a balesetet, de a kormány bizottságot állít fel az okok feltárására.

A helikoptert a Manang Air üzemeltette, amely az ország magas hegycsúcsaira – köztük a világ legmagasabb hegyére, a Mount Everestre – vágyó turistákat szállítja.

Egy nepáli pilóta és az öt mexikói állampolgár tartózkodott a fedélzeten. A mentők mind a hat ember holttestét kihozták a helikopterből – írja a Reuters.

Elmondta, hogy a mentők hullazsákokba csomagolták a halottakat, és egy helikopterleszállópályán várják, hogy az időjárás kitisztuljon, és a helikopter felszállhasson.

 

 

 

Nyoma veszett egy turistákkal teli helikopternek

Eltűnt egy turistákat szállító helikopter Nepálban. A jármű hat embert szállított a világ legmagasabb hegycsúcsa körül. Bővebben >>>

A hegyvidéki országban gyakoriak a légi balesetek, mivel sok légitársaság kis repülőtereket használ a távoli hegyekben és a gyakran felhőkbe burkolózó és az utaktól elzárt hegycsúcsok közelében repülnek a gépeik.

Nepálban az elmúlt 30 év legsúlyosabb légi balesete 71 ember halálát okozta januárban, amikor egy repülőgép Pokhara turistaváros közelében lezuhant.