114 éves korában elhunyt a világ legidősebb embere, Juan Vicente Perez

A venezuelai Juan Vicente Perezről a Guinness World Records megerősítette, hogy ő a világ legidősebb élő embere, amikor 2022. február 4-én 112 éves és 253 napos volt. Hosszú életét annak tulajdonította, hogy „keményen dolgozott, ünnepnapokon pihent, korán lefeküdt, minden nap megivott egy pohár aguardiente-t, ami egy erős szeszes ital, szereti Istent, és mindig a szívében hordozza őt”.

Az 1909. május 27-én született Juan Vicente Perez 60 éven át Ediofina del Rosario Garcia felesége volt, egészen az 1997-ben bekövetkezett haláláig. Összesen tizenegy gyermekük született – hat fiú és öt lány –, később pedig 42 unokájuk, 18 dédunokájuk és 12 ükunokájuk jött még világra – írja a Skynews.

A férfi 2019-ben ünnepelte 110. születésnapját, ezzel ő lett az első venezuelai férfi, aki „szupercentenárius korba” léphetett. Perez két világháborút és a Covid világjárványt is átélte.

Freddy Bernal, a venezuelai Tachira kormányzója, ahol Perez élt, ezt írta az X-en: „Kedves Juan Vicente Perez Mora, ma mély szomorúsággal és fájdalommal búcsúzunk tőled, a tachirai férfi archetípusától, aki szerény, szorgalmas és békés volt, a családért és a hagyományokért lelkesedve.”

 

Öreg hiba: jelentősen emelkedett az uniós átlagéletkor

Az Európai Unió népességének átlagéletkora 2023-ra elérte a 44,5 évet.

A részletekről ITT írtunk bővebben.