A Tahiti szigetén található Teahupo'o település lakói tiltakoznak az ellen a három szintes, fémszerkezetű torony ellen, amelyet a hullámlovaglás lebonyolítása miatt építenének egy korallzátonyra a jövő évi párizsi olimpiára.

A francia Polinézia legnagyobb szigetén található település lakosainak nem újdonság a versenyrendezés, ugyanis a nemzetközi szövetség már többször szervezett eseményeket a szigeten. Azonban az utóbbi 15 évben ideiglenes, fából készült tornyokkal oldották meg a zsűrinek és a médiának fenntartott helyek kialakítását, amelyet minden verseny után le is bontottak.

A szervezők korábban kiemelték, hogy szeretnének minél kevesebb hatást gyakorolni a környezetre, ennek ellenére egy nagyobb és állandó létesítményt építenének a zátonyra.

Ebben a toronyban mosdó és légkondicionáló berendezés is működne, és - a biztonsági előírásoknak megfelelően - negyven fő befogadására lenne alkalmas.

A helyi lakosok mellett több versenyző is úgy gondolja, hogy ez az új konstrukció jelentős károkat okozhat a korallzátonyban,

petíciójukat pedig már több mint százezren írták alá.

A nemzetközi szövetség azonban azt állítja, hogy a tervekről korábban már egyeztetett a tahiti kormánnyal, amely támogatja elképzeléseiket.  

A helyi környezetvédelmi szervezet további megbeszéléseket kezdeményezett a Párizs 2024 olimpiai szervezőbizottságával.