Egyre több gyerek kerül légzőszervi megbetegedéssel kórházba Kínában, de a hatóságok nyugalomra intenek – írja a HVG. 

A beszámoló szerint a pekingi gyermekkórház közel 10 ezer gyereket fogad naponta, az intézmények már két hónapja teljes kapacitáson pörögnek, mióta megugrott a légúti megbetegedések száma.

Az állami médiában közzétett felvételek szerint olyan tömeg van a kórházakban, hogy még a folyosókon is fekszenek betegek.

Az iskolákban is borzasztó a helyzet, egyes osztályokban a diákok fele kapta el a betegséget, pedig a hatóságok már rég kiadták a figyelmeztetést, hogy ne kényszerítsék a gyerekeket az iskolába járásra. A megbetegedések kapcsán számos intézményben függesztették fel a tanítást.

A kínai Egészségügyi Minisztérium már múlt héten utasításba adta, hogy emeljék a járványklinikák számát, hiszen az adatok szerint az influenzaszerű megbetegedések aránya kétszerese az elmúlt évekhez képest.

A helyi hatóságok nyugalomra intenek, úgy vélik, hogy az esetszámok megugrása a covid-világjárványhoz köthető korlátozások feloldása miatt meg ennyire az első influenzaszezonban.

Úgy tűnik, Kínában minden kezdődik elölről, ugyanis felszólítottak mindenkit, hogy tartsák be a higiéniai előírásokat, viseljenek maszkot, szellőztessenek és mossanak kezet gyakran.