Óriási felháborodást váltott ki a közösségi médiában a Kellogg's vezérigazgatójának egy nemrégiben tette kijelentése, amelyet a CNBC egyik műsorában tett.

Gary Pilnick arról beszélt a megnövekedett élelmiszerárakra reagálva, hogy a szegények egyenek inkább gabonapelyhet vacsorára is.

„Ha belegondolunk a gabonafélék költségeibe egy család számára, szemben azzal, amit egyébként tennének, az sokkal megfizethetőbb lesz” – mondta a Guardian beszámolója szerint.

A vezérigazgató szerint a gabonapelyhek az alacsonyabb jövedelmű fogyasztók számára egy költséghatékony táplálékforrást jelenthetnek.

Ez utóbbi kijelentését azonban megcáfolni látszik, hogy az Egyesült Államok munkaügyi statisztikai hivatalának adatai szerint a gabonapelyhek ára 28 százalékkal nőttek az elmúlt négy évben. A Kellogg's pedig a legutóbbi pénzügyi évéről közzétett adatok szerint 12 százalékkal emelte árait.

Többen azért is támadták a vezérigazgatót, mert tavaly 4 millió dollárt (nagyjából 1,44 milliárd forintot) keresett, mások pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy vajon egészséges-e gabonapelyheket enni, tekintettel arra, hogy egyes márkák termékei mennyi cukrot tartalmaznak.