Katalin hercegné hollétével kapcsolatos összeesküvés-elméletek egy információs vákuumból táplálkoztak, de most már sokkal világosabb a januári műtétje óta történtekről szóló beszámoló.

A pletykaáradat kitörése megviselte a walesi hercegi párt, és a három gyermekes édesanya rákdiagnózisának nyilvánosságra hozatala átírja az elmúlt hetek történéseit.

Katalin egy park padján, pulóverben és farmerben olyan megható üzenetet küldött a rákbetegségéről, amely sok olyan családhoz kapcsolódik majd, akik hasonló pillanatokkal szembesültek. A 42 éves walesi hercegné csillogása nagyon hiányzik a szürkülő királyi világban. Nem csoda, hogy vissza akarják őt kapni, a palota is lelkesen reméli, hogy az egészségével kapcsolatos nagyobb nyitottság felé való elmozdulás lesz az a pont, ahol a vele kapcsolatos találgatások véget érnek. Visszatekintve minden egészen másképp fest – állapította meg írásában a BBC.

Katalin kemoterápiája február végén kezdődött, és most már tudjuk, hogy a rák felfedezése volt az oka annak, hogy Vilmos herceg az utolsó pillanatban hiányzott keresztapja gyászszertartásáról.

A közösségi média őrjöngő spekulációinak többi pillanata – a szerkesztett anyák napi fotó és a párról készült, bevásárlás közben készült videó, a testdublőr állításával – mind azután következett be, hogy Katalin kemoterápián volt.

hangsúlyozta a BBC, egyben a portál hozzátette:

  • A palota a magánélet védelmére szólít fel, és szeretné meghúzni a vonalat az elmúlt hetek médiavihara alatt.
  • Mivel Károly király is rákkezelésen vesz részt, ez azt jelenti, hogy a magas rangú királyi családtagok sora nagyon megfogyatkozott.
  • Katalin és Vilmos herceg most már várhatóan nem jelenik meg a királyi családdal húsvét vasárnapján, és a hercegnő számára sem lesz korai visszatérés a hivatalos feladatokhoz.
  • A jövő heti nagycsütörtöki szertartáson pedig, amely a királyi naptárban is állandó helyet foglal el, Kamilla királynő fogja helyettesíteni Károly királyt. Az elmúlt hónapokban amúgyis ő állt a brit királyi család élére, és egyre gyakrabban tesz egyedül olyan kirándulásokat, amelyek korábban a férje feladata lett volna.
  • A király hivatalos születésnapjára tervezett, idei június 15-i színpompás katonai felvonuláson még megerősítésre vár, hogy az uralkodói család részéről ki vesz rész.
  • A nemzetközi utazások, mint például a Nemzetközösséggel való kapcsolatfelvétel, úgy tűnik jelenleg várakozó állásponton vannak.